Vinden rufser meg i håret, pusten går i ett med bølgene som drønner over steinene. Vannet tar imot solstrålene og forvandler dem til et glitrende kunstverk som danser langs stranden. I et lite øyeblikk, et fullkomment lite øyeblikk, går jeg i ett med omgivelsene og bare er

Fra den evige jakten etter stadig mer, jakter jeg stadig etter mindre. Jeg måler ikke hvor vellykket dagen var lengre, ut fra hvor mye jeg fikk gjort. En verdifull dag er en dag jeg er tilstede i øyeblikket og kan nyte familien min, naturen, jobben min som jeg er så glad i, og det som skjer rundt meg. Ved å velge vekk så mye, er det som er igjen nettopp de tingene jeg bryr meg om, voldsomt og intenst.

Hvor ofte glemmer du å puste? Da mener jeg dype, rolige pust, der verden stopper opp og alt er bare her og nå. Ikke i går, ikke i morgen, men nå. Jeg glemte det ganske ofte, i et rastløst jag med multitasking, planning, få en travel hverdag til å gå i hop, planlegge alle overgangene sømløst, strebe etter kontroll selv om jeg visste, innerst inne, at ting går sjelden knirkefritt etter min plan med småbarn i hus, små herlige troll med egen personlighet til det fulle.

Det er mye ansvar og mye å holde kontroll på som frilanser og med eget foretak, men jeg elsker samtidig den friheten det medbringer. Frihet til å velge mine egne arbeidsdager. Frihet til å ha korte barnehagedager, frihet til å droppe SFO, og dermed få mye familietid. Frihet til å puste, og frihet til å velge å leve livet sakte med fokus på det som gir mening i hverdagen.

Jeg tror helt oppriktig at du kan få alt dette selv med vanlig full jobb, ettersom det er så mye mer som gjør det moderne samfunnet så støyete, så hektisk, både før og etter arbeidstid.  Bare se på mobiltelefonen og sosiale medier: mange av oss er alltid tilgjengelige, og bombarderes av informasjon og inntrykk hver gang f.eks. Facebook åpnes.

Noen elsker og trives med tempoet, mens andre er derimot som meg og blir utmattet – og velger å leve litt annerledes. For meg betyr det å leve mer i takt med naturen, og velge vekk så mye som mulig til fordel til de få tingene som virkelig er viktig for meg og de andre i familien. Hva betyr det for deg?

Reisen blir til med små skritt, men jeg går den. Jeg nyter opplevelsen, istedenfor å ville gripe alt og mestre alt på én gang, noe som egentlig er typisk meg. Da vet jeg at alt rakner, før eller seinere. Jeg er ikke noe guru eller mester i det å leve sakte, men snarere en som virkelig trenger det og har bestemt seg for å gjøre endringer. Dette er reisen min, og jeg blir veldig glad om du vil gå den sammen med meg.

Psssst! Følg meg gjerne på Insta @villkatts for å dele reisen visuelt!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: