Noen dager renner inspirasjonen over i alt jeg gjør, andre dager står det fullstendig stille. Høres det kjent ut? Her får du fem gode tips til kreativitet som har hjulpet meg i stille perioder.

  1. Skriv journal/dagbok: Jeg elsker journalen min. Det kan ta dager, eller til og med uker, mellom hver gang jeg bruker den til noe annet enn planlegging av hverdagen, men den er gull verdt for å samle tanker og idéer. Den brukes til å skrive stikkord om mulige prosjekter og skriblerier. Det spiller ingen rolle hvor teit det virker, ingen skal se det utenom meg. Det gjelder bare å få tankene og kreativiteten i gang, filtreringen kan komme senere. Jeg skriver også om daglige hendelser, takknemlighetsliste, osv. Jo mer jeg bare skriver, jo mer inspirasjon får jeg. Det finnes så mange flotte planleggere å få tak i nå for tiden, fra vanlige notisblokker til lekre bullet journals.
  2. Skriv ti minutter med en gang du våker: Bare grip pennen og skriv, det spiller ingen rolle hva som kommer til deg. Du kan skrive liste over daglige gjøremål, små noveller, dagbok, hva som helst: poenget er bare å åpne tankene og komme i gang. Jeg har gjort dette periodevis, men må ærlig innrømme at jeg prioriterer søvn etter at jeg ble småbarnsmor.
  3. Skriv fritt rundt et stikkord: Ta et ord, hvilket som helst ord, og skriv fritt rundt det i 10 minutter. Du kan komme på et selv, eller slå opp i en bok og ta det første ordet du får øye på. Slå deg løst, dette er ikke noe du trenger å vise til noen. Tørr å vimse og skrive dårlig. Det er slik gullkorna kommer frem!
  4. Skriv historier til bilder: Jeg liker godt å se på inspirerende fotografier, f.eks. fra http://www.pixabay.com, og skrive noe ut fra dem. Tenk på hva du fanger opp i bildet: er det et tema du vil ha tak i? Eller en stemning?
  5. Skriv om virkelige hendelser fra livet: Igjen, ikke tenk på at noen skal lese det. Poenget er bare å skrive noe, for da blir det lettere å komme på andre ideer og ting du kan skrive om. Ofte er det lettest å skrive om noe som kommer fra deg selv, og om du ønsker, kan du bruke denne tilnærmingen bare for å øve på skriveteknikker.

Da er det bare å ønske lykke til! Jeg vil gjerne høre fra deg om noe funket for deg, eller om du har andre gode tips å dele. God skriving!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: