+

Frihet til å puste

Vinden rufser meg i håret, pusten går i ett med bølgene som drønner over steinene. Vannet tar imot solstrålene og forvandler dem til et glitrende kunstverk som danser langs stranden. I et lite øyeblikk, et fullkomment lite øyeblikk, går jeg i ett med omgivelsene og bare er

Fra den evige jakten etter stadig mer, jakter jeg stadig etter mindre. Jeg måler ikke hvor vellykket dagen var lengre, ut fra hvor mye jeg fikk gjort. En verdifull dag er en dag jeg er tilstede i øyeblikket og kan nyte familien min, naturen, jobben min som jeg er så glad i, og det som skjer rundt meg. Ved å velge vekk så mye, er det som er igjen nettopp de tingene jeg bryr meg om, voldsomt og intenst.

Hvor ofte glemmer du å puste? Da mener jeg dype, rolige pust, der verden stopper opp og alt er bare her og nå. Ikke i går, ikke i morgen, men nå. Jeg glemte det ganske ofte, i et rastløst jag med multitasking, planning, få en travel hverdag til å gå i hop, planlegge alle overgangene sømløst, strebe etter kontroll selv om jeg visste, innerst inne, at ting går sjelden knirkefritt etter min plan med småbarn i hus, små herlige troll med egen personlighet til det fulle.

Det er mye ansvar og mye å holde kontroll på som frilanser og med eget foretak, men jeg elsker samtidig den friheten det medbringer. Frihet til å velge mine egne arbeidsdager. Frihet til å ha korte barnehagedager, frihet til å droppe SFO, og dermed få mye familietid. Frihet til å puste, og frihet til å velge å leve livet sakte med fokus på det som gir mening i hverdagen.

Jeg tror helt oppriktig at du kan få alt dette selv med vanlig full jobb, ettersom det er så mye mer som gjør det moderne samfunnet så støyete, så hektisk, både før og etter arbeidstid.  Bare se på mobiltelefonen og sosiale medier: mange av oss er alltid tilgjengelige, og bombarderes av informasjon og inntrykk hver gang f.eks. Facebook åpnes.

Noen elsker og trives med tempoet, mens andre er derimot som meg og blir utmattet – og velger å leve litt annerledes. For meg betyr det å leve mer i takt med naturen, og velge vekk så mye som mulig til fordel til de få tingene som virkelig er viktig for meg og de andre i familien. Hva betyr det for deg?

Reisen blir til med små skritt, men jeg går den. Jeg nyter opplevelsen, istedenfor å ville gripe alt og mestre alt på én gang, noe som egentlig er typisk meg. Da vet jeg at alt rakner, før eller seinere. Jeg er ikke noe guru eller mester i det å leve sakte, men snarere en som virkelig trenger det og har bestemt seg for å gjøre endringer. Dette er reisen min, og jeg blir veldig glad om du vil gå den sammen med meg.

Psssst! Følg meg gjerne på Insta @villkatts for å dele reisen visuelt!

 

+

Et villere, vakrere liv

Når jeg bestemte meg for å starte som frilanser og dyrke skrivelysten, ønsket jeg samtidig å oppsøke en roligere, såkalt slowlived, livsstil for meg og familien min. Vi ønsker å gjøre livet enklere, roligere, langsommere, for å skape rom for de tingene som betyr noe for oss som familie: friluftsliv, trening og så mye tid utendørs i naturen sammen som mulig.

Kall det gjerne jakten på en naturlig livsstil i en moderne verden, hvor alt skal skje så raskt, så intenst, og på kortest mulig tid. Det er en karusell som tar pusten fra meg, og jeg valgte å hoppe av.

Velge annerledes.

Her i bloggen kommer jeg til å skrive mye om min søken etter naturlig livsstil og mer fysisk bevegelse i en moderne verden. Mine tanker om et samfunn med mye støy, og hvordan velge annerledes ved å jobbe som frilans skribent. Ønsker du mer fokus på selve treningen, så følg meg gjerne på Instagram @villkatts. Her deler jeg mer spesifikt og funksjonell trening og friluftsliv.